Dolar Yorumu

Analistlerin Güncel Dolar Yorumları 12 Nisan 2021

12.04.2021
282
Analistlerin Güncel Dolar Yorumları 12 Nisan 2021

Dolar 15 Nisan haberlerine kilitlendi , merkez bankası faiz kararı sonrası dolar ne olacak , dolar yükselecek mi, analistlerin dolar yorumları.

Oktay Teknik Analist Dolar Yorumları Dolar Kriz ve Merkez Bankası

Dolar bu hafta merkez bankası merkez kararına kilitlenmiş durumda. Bir sonraki haber cumhurbaşkanından gelecek olan tam kapanma ile ilgili açıklamalar olacaktır. Bunların haricinde geçtiğimiz hafta içinde önemli haberler ve gerginlikler olmadığı için biraz sakin geçti.

Merkez bankası faiz kararından sonra ülkede değişiklikler meydana gelecektir. Merkez bankasının doları 8 TL altına düşürebilmesi için faizleri indirmeleri gerektiğini ve faizlerin indirilebilmesi için enflasyon değerlerinin düşmesi gerektiğini biliyoruz. Bundan dolayı faiz indirimi bir süre daha gelmeyecek gibi görünüyor.

Yabancı yatırımcılar banka hisselerini hızla satmaya devam ederken , değerli kağıtlarını da satmaya devam ediyorlar. Bu haberler doları tetikleyen başlıca sebepler. Merkez bankası piyasaları geçici olarak rahatlatsa bile dolar tekrarında hızlı yükselişine devam edecektir.

Merkez Bankası Faiz İndirimi Yapacak olursa , Dolar da ilk durak 8,55 TL ve devamında 9 – 10  TL olarak devam edecektir. Merkez bankası faiz kararını sabit tutma kararı alırsa yine dolar yerinde durmaz ve yükselişine devam eder. Merkez bankası elindeki tek koz olan faiz i kullanmaya devam ediyor. Fakat bu enstrümanın da bir ömrü var ve bu ömür dolmak üzere. Merkez bankası günden güne kendini köşeye sıkıştırmaya devam ediyor.

Dolar Yorumu Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi İçermemektedir.

dolar yorumları

Avrasya Yatırım Dolar Yorumları Dolar İçin Merkez Alarm Verdi !

Beklenen 12 Nisan haberleri gelmeye başladı. TUİK işsizlik açıklamalarını yaptı ve rapor içerisinde işsizliği farklı kollara ayırmış durumda. TUİK atıl iş gücü olarak yeni bir düzenleme yapmış bulunmakta.

Atıl İş Gücü TUİK e Göre Nedir ?

Atıl iş gücü olarak zamana bağlı eksik istihdam , potansiyel iş gücü ve işsizlerden oluşan toplam sayı.  Bu toplam içerisinde iş bulma ümidini yitirmiş insanlar ve halen iş arayan insanlar mevcut. Toplamda işsizlik rakamları %28 – %29 olarak açıkladı. Piyasa anketleri işsizliğin %30 dan daha fazla olduğu doğrultusunda gerçekleşiyor.

Cari Açık Rakamları Açıklandı

Cari açık dışarıya satılan mal ile iç piyasaya dışarıdan alınan mal farkına cari açık deniliyor. Yani türkiye nin ihracatı ile ithalatı arasındaki fark. Satılan ürünler , alınan ürünlerden daha fazla ise türkiye için bu dolar kazancı anlamına gelir. Tam tersi olduğunda satılan mal , alınan mal dan daha az olduğu için yurt dışına fazladan döviz çıkmış oluyor. Bu durum cari açığı beraberinde getiriyor. Her geçen gün daha fazla cari açık ile piyasaların ayakta durması ve doları sabit tutmak güçleşiyor.

Cari Açık 2021 Şubat ayında 2.061.000.000 Milyar Dolar

Beklenti  2.500.000.000 Milyar Dolar

Son 30 ayın en yüksek cari açık seviyesine ulaşmış olduk.

Dolar , ülkemiz için kötü olan bu haberler ile yeniden güç toplamaya başladı ve doların ani yükselişi beklentiler arasında yer alıyor. Yaz dönemine girdiğimizde beklenen turist oranı ve ülkemize girmesi beklenen dolar miktarında yanılgı meydana gelirse , doların daha kötü bir pozisyon almaması içten bile değil.

Dolar Yorumları Yatırım Tavsiyesi Değildir.

dolar yorumları

Hatice Kolçak Dolar Yorumları Dolar 7,70 de Alım Fırsatı Verir Mi

Borsanın cuma günü ciddi satışlar yemesi ile 1400 lü seviyelerin altına gelmişti. Borsa cephesinde düşüşler devam ediyor. Dolar sabah  saatlerinde 8.22 civarlarına çıkmıştı ve dolar da hafif oynamalar gün boyu devam etti. Doların bu istikrarsızlığı doların ani yükselişine işaret olabilir.

Dolar da 8 TL bandı yerleşik seviye olarak görünüyor ve 8 TL altına düşmesi ile alım yapmak için bekleyenler olduğunu biliyoruz. Dolar 8 TL altına düştüğünde 7.70 seviyelerine ulaşması mümkün olabilir. 7.70  7.80 seviyelerinde yüklü alımlar mutlaka olacaktır.

Dolar Yorumları Kesinlikle Yatırım Amaçlı ve herhangi bir yönlendirme içermemektedir.

Selçuk Geçer Dolar Yorumu , Uyarıyorum Dolar Fena Patlayacak !

Gün içerisinde iki önemli haber vardı ve bir tanesi cari açık , diğeri ise işsizlik oranıydı. Bu haberler gün geçtikçe kötüye gidiyor ve doları tetiklemek için yeterli sebep yaratabiliyor. Her geçen gün artış gösteren enflasyon ile türkiye gün geçtikçe fakirliğe gidiyor. Dünya genelinde en kötü durumda olan 4 ülke arasında yerimizi almak üzereyiz.

Döviz cephesini doğrudan etkileyen cari açık yıllık verilere bakıldığında 38 milyar dolarlık bir orantıyı gösteriyor. Ülkemizin bir başka sorunu ise dış borçlarımız gün geçtikçe bu borçlarında ödenmesi güçleşiyor. Ülkemizdeki araba , ev gibi alımlarda kullanılan kredi faizlerinden dolayı tüketicinin beli bükülüyor.

Bankalardan çekilen kredilerin büyük kısmı ödenemiyor ve bu durum bankaları zor durumda bırakıyor. Tüm olumsuzluklar üst üste geldiğinde enflasyon tetikleniyor ve enflasyona bağlı olarak faiz arttırılıyor. Fakat faiz artık boğazı aştığından dolayı aşağı az da olsa çekilmeye başlaması gerekiyor. Faiz şuan ki durumda sabitlenmeye kalksa bile bu durum doğrudan yine dövizi hareketlendirecektir.

 

Bir Önceki Dolar Yorumları

Tüm Bankaların Kredi Oranlarını Karşılaştırın

Bir önceki yazımız olan Analistlerin Güncel Dolar Yorumları 11 Nisan 2021 başlıklı makalemizde dolar yorumları hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.